ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΛΕΡΟΥ - SIFOUNIOS POTTERY - ARTEMISIO

Ετήσια έκθεση κεραμικής στο Πολυκέντρο Μανταμάδου Λέσβου

Στις 8 με 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Πολυκέντρο Μανταμάδου η ετήσια έκθεση κεραμικής, όπου θα πάρουν μέρος δημιουργοί από τη Λέσβο και την Κύπρο.

ekthesi-keram

Έντονη θα είναι και η παρουσία Μανταμαδιωτών κεραμιστών. Το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, ο Δήμος Λέσβου και ο Σύλλογος Κεραμιστών Λέσβου θα οργανώσουν αυτή την έκθεση που είναι πλέον θεσμός. Ευτυχής συγκυρία είναι ότι σε περίοδο κρίσης ο Δήμος Λέσβου με τη συμμετοχή του ως Leader στο πρόγραμμα «Κεραμεύς - Cerameus» (Λέσβος, Κρήτη, Κύπρος) εξοπλίζει, θωρακίζει και εμπλουτίζει τον θεσμό. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα έχει εξοπλιστεί το Πολύκεντρο Μανταμάδου με σύγχρονα ηχητικά και κλιματιστικά συστήματα, με προθήκες για τα εκθέματα, με καθίσματα και άλλο υλικό. Τα εκθέματα θα μεταφερθούν τέλος Σεπτέμβρη στο Δήμο «Μίνωα Πεδιάδας» στην Κρήτη και στα τέλη Οκτώβρη στο Δήμο «Λάρνακας» στη Κύπρο. Τότε, θα πραγματοποιηθούν και τριήμερα σεμινάρια, όπου θα συμμετέχουν και δέκα Λέσβιοι κεραμίστες με θέμα α) Σύγχρονες τάσεις στην κεραμική και β) Ηλεκτρονικό εμπόριο και νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της κεραμικής τέχνης. Η παράδοση που τα Λεσβιακά κεραμικά έχουν πρωτεύουσα και ξεχωριστή θέση από την αρχαιότητα έως σήμερα τόσο στον Αιγαιοπελαγίτικο χώρο, αλλά και παγκόσμια – θα συνεχιστεί με καλύτερες προϋποθέσεις δίνοντας υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

 

πηγή : http://www.lesvospost.com

 

 

Technorati Tags: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Blogger Labels: Έκθεση Κεραμικής,Κεραμικά Λέρου,Πολυκέντρο,Μανταμάδου,Κύπρο,Μανταμαδιωτών,Αθλητισμού,Δήμος,Σύλλογος,Κεραμιστών,Leader,Κεραμεύς,Cerameus,Λέσβος,Κρήτη,Κύπρος,Δήμο,Οκτώβρη,Τότε,Λέσβιοι,Ηλεκτρονικό,Λεσβιακά,Αιγαιοπελαγίτικο,Παιδείας,θεσμό,Λάρνακας,σεμινάρια,τέχνης,κεραμικής,εκθέματα