ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΛΕΡΟΥ - SIFOUNIOS POTTERY - ARTEMISIO

Η τέχνη του μπατανά

Ο μπατανάς στην κεραμική χρησιμοποιείται για την περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε τον χρωματισμό σε ένα κεραμικό.Το κομμάτι αυτό που θα θελήσουμε να περιχύσουμε με μπατανά δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ στεγνό αλλά ούτε και πολύ νωπό.Πριν ψηθεί λοιπόν το κομμάτι στον φούρνο το περιχύνουμε με μπατανά και έτσι αλλάζει το εξωτερικό του χρώμα. Έπειτα μπορούμε να το ζωγραφίσουμε κανονικά σαν να μην έχει αλλάξει κάτι και να ψηθεί στον φούρνο ή να υαλωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

mpatanas

Πολλές φορές περνάμε ένα στρώμα,άλλες φορές δυο,και άλλες φορές περνάμε 2 διαφορετικά χρώματα μπατανά σε ένα κομμάτι.Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας χρώματα μπορούμε εύκολα να χρωματίσουμε τον μπατανά ώστε να δώσουμε το επιθυμητό χρώμα στο κεραμικό το οποίο δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο χωρίς την χρήση του μπατανά πέρα από το φυσικό χρώμα του πηλού.(Με εξαίρεση της ολικής ζωγραφικής ενός κεραμικού).

Technorati Tags: ,,,,,,,,,,,,

Blogger Labels: how to ceramics,how to engobe,engobe,raku ceramics,ceramics leros,keramika lerou,τέχνη,στρώμα,χρήση,χρωματισμό,μπατανά,κεραμικό,ψηθεί