ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΛΕΡΟΥ - SIFOUNIOS POTTERY - ARTEMISIO

Ο Γεώργιος Σιφουνιός

Ο Γιώργος Σιφουνιός γεννήθηκε στην  Λέρο το 1956.Με την κεραμική και την αγγειοπλαστική ασχολείται από το 1998 και είναι αυτοδίδακτος.Τα κεραμικά του είναι χρηστικά και διακοσμητικά.Είναι κεραμικά τα οποία καλύπτουν μια τεράστια γκάμα χρηστικών και διακοσμητικών κεραμικών για το σπίτι αλλά και ως διακοσμητικά αντικείμενα.

P1010004

Σε πείσμα της εποχής αντιστέκεται στην ευρεία χρήση του πλαστικού και προσπαθεί να πείσει για την υγιεινή χρήση του κεραμικού και του υγιεινού τρόπου ζωής των προγόνων μας, εδώ και χιλιάδες χρόνια.Ακόμα ασχολείται με την τεχνική ρακού (raku) η οποία μας δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα,την τεχνική saggar και τη τεχνική horsehair.

Το χώμα-πηλός στα χέρια του παίρνουν διάφορα σχήματα δημιουργώντας φόρμες του παρελθόντος που κάνει τους παλαιότερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν.Φόρμες της παλιάς Λέρου, όπως φουφούδες, τσουκάλια, λεκανίδες, πιάτα, πιατέλες, στάμνες, σταμνάκια, καμινάδες, αύκλες(υδρορροές), χαναφίες (βρυσάκια).Εκείνος απλά βάζει τα χρώματα και τα υαλώματα αλλά η επέμβαση της φωτιάς. του καπνού και της στάχτης είναι αυτά που δίνουν χρωματισμούς απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης.Επίσης ασχολείται ερασιτεχνικά και με την ζωγραφική, ένα ακόμα πράγμα τον εκφράζει και τον κάνει να δημιουργεί.

   DSC01095

Είναι ένας από τους ελάχιστους κεραμοποιούς στην Ελλάδα που δημιουργούν αντικείμενα με την τεχνική ρακού,η οποία μας δίνει απίστευτου κάλους κεραμικά και ιδιαίτερα εικαστικού ενδιαφέροντος προϊόντα. Προϊόντα και τεχνικές που λόγο στο μεράκι και την αγάπη που έχει σε αυτό που κάνει συνεχώς βελτιώνεται και δημιουργεί ξεχωριστά αντικείμενα.